Főoldal
Anyák klubja
Apaklub
Bibliaóra közössége
Carmine Celebrat Kórus
Családos kisközösségek
Cserkészek
Életmegújító lelkigyakorlat imacsoportja
Fokoláre Életige kör
Gyászfeldolgozó csoportok
Házas esték
Ifi közösség
Karitász
Karizmatikus közösség
Kályhaklub
Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége
Ministráns csoport
Őrmezői Mórus Szent Tamás Egyesület
Rózsafüzér Társulat
Seniorok
Szent Gellért Énekkar

Linktár

Szent Gellért Énekkar

"Embertől emberig, lélektől lélekig,
Szívemtől szívedig, lehet út egy dallam is,
Lehet a dal út és híd."

Közösségünk fő céljai: a fiatalok megszólítása a zene által, közösségbe, imádságra hívni az énekekkel. A közösség építése, a dalokban megfogalmazott imádság, hitünkről, Isten szeretetéről szóló tanúságtétel a fontos, hogy megerősítse mindazt, aki hallja és énekli. Sillye Jenő, Dax dalait, taize-i és "karizmatikus" énekeket, az olasz Gen Rosso együttes néhány dalát énekeljük leggyakrabban. Ezen kívül mint családias közösség, baráti társaság is működik az énekkar: segítünk egymásnak, ha arra van szükség, és vannak kötetlen összejöveteleink, nyáron közös nyaralás.

Szeretettel várunk bárkit, aki szeret énekelni, szereti a vidám társaságot. Mindig legyen egy dal a szívetekben pl: "Ó, drága Jézusunk, jóságod végtelen, kenyér és bor titkában táplálsz szüntelen."

Rendszeres programjaink: heti énekpróba hétfőnként este 7-8-ig a plébánián szeptembertől elejétől májusig végéig, a hónap utolsó vasárnapján az esti szentmisén éneklünk. Ezen kívül évi rendszereséggel szervezünk „Imádság gyermekeinkért” címmel imaórát, Keresztutat éneklünk nagyböjtben, december 24-én az éjféli mise előtt 11-től adventi várakozást énekekkel.

 

 

 

Módosítás dátuma: 2017.12.09. 16:03


A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu